Izlet stanovalcev na Dvor pri Žužemberku

Izlet stanovalcev na Dvor pri Žužemberku

S stanovalci in prostovoljci Rdečega križa Novo mesto smo se danes odpravili na izlet v Auerspergovo železarno na Dvoru, kjer so nam posebno predstavitev pripravili v Železo-livarskem muzeju in galeriji. Tekom izleta je naše stanovalce pozdravil župan Žužemberka, g. Jože Papež, program pa so obogatili četrtošolci Podružnične šole Dvor OŠ Žužemberk z glasbo in skečem, ki nas je vse navdušil in nasmejal do solz. Za dobro voljo na izletu je ves čas skrbel tudi naš Branko s harmoniko. Ob zvokih prijetne glasbe smo se v čudoviti okolici tudi okrepčali in vrnili v Dom, kjer je vseh 45 stanovalcev, ki se je udeležilo izleta, izrazilo izjemno zadovoljstvo.

Stanovalci so bili nad izletom navdušeni. Spodaj so njihove izjave:

Kic Ana: “Na izletu je bilo zelo lepo. Vse mi je bilo zelo všeč.”

Grahek Slavko: “Izlet je bil zelo v redu, videli in izvedeli smo veliko novega. Se veselim prihodnjih podobnih izletov, da si ogledamo še kaj.”

Novak Ana: “Vse je bilo zelo lepo, prevoz, predstavitev, vse mi je bilo všeč. Najbolj pa mi je ostalo v spominu način, kako so izdelovali izdelke iz kovine, železa…To je bilo zanimivo in seveda, kaj vse so včasih delali. Nepopisno lep izlet.”

Pezdir Jelka: “Danes je bilo zelo lepo, si želim, da bi bilo še kdaj tako. Družba je bila zelo v redu, sem zelo zadovoljna. Zahvaljujem se tudi vsem zaposlenim v DSO Novo mesto in prostovoljcem Rdečega križa Novo mesto, ki so tako lepo skrbeli za nas, zlasti za nas, ki težko hodimo. Hvala tudi županu Občine Žužemberk za gostoljubje.”

Rudi Poreber: “Zelo prijeten izlet, ki je pričaral ogromno spominov, saj sem nekoč dve leti delal tukaj na oddelku za parketarstvo.”

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali pri izvedbi izleta, tako vsem na Dvoru, Podružnični šoli Dvor in županu Občine Žužemberk za gostoljubje, zanimive predstavitve z ogromno novimi informacijami in kulturni program, kot prostovoljcem Rdečega križa za spremstvo in pomoč, saj brez njih to ne bi bilo mogoče. Slednji nam radi priskočijo na pomoč pri naših številnih prireditvah in organiziranih aktivnostih v Domu, hkrati pa naše stanovalce radi peljejo na izlete. Pretekli teden so jih peljali na novomeško tržnico.

Dostopnost