Gospod Silvo kot nastopajoči v video promociji e-bralnikov

Gospod Silvo kot nastopajoči v video promociji e-bralnikov

Danes smo za namene 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐞-𝐛𝐫𝐚𝐥𝐧𝐢𝐤𝐨𝐯 sodelovali pri snemanju promocijskega videa v okviru projekta slovenskih knjižnic. Naš glavni akter je bil gospod 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐎𝐛𝐥𝐚𝐤, stanovalec našega Doma, ki se, čeprav najraje čas preživlja v naravi in prostovoljno ogromno postori okoli našega Doma (skrb za trto, vrtnice pri Aninem vrtu ipd.), rad poslužuje tudi digitalnih naprav. Pravi, da mu pri tem največkrat pomaga njegov sin, ki se profesionalno ukvarja s programiranjem. Snemalno ekipo je navdušil s svojimi življenjskimi zgodbami, energijo in vitalnostjo. Snemanje je potekalo na čudovitem Aninem vrtu, obdanem z našo domačijo in živalicami.

Tudi mi smo program aktivnosti delovne terapije nadgradili z avdio in video aktivnostmi že v preteklem letu. Pri aktivnostih uporabljamo pametne telefone z naloženimi zvočnimi knjigami, ki jih stanovalci poslušajo preko slušalk in bralnike.

Ob tem se ponovno zahvaljujemo za sodelovanje Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, ki nam je pred dobrim letom in pol, v sklopu nacionalnega pilotnega projekta Dostopnosti spletnih in zvočnih knjig v domovih za starejše, podarila 10 bralnikov ter 10 zvočnih knjig oz. pametnih telefonov z naglavnimi slušalkami. Namen projekta je stanovalcem ponuditi storitve za razvoj bralne kulture ter jih sčasoma digitalno opolnomočiti.

Dostopnost