RASTOČE URICE OB KAMINU – Črka A

V januarju smo napisali  našo prvo zgodbo o Rastoči knjigi ter njeni babici v rasti dveh let  in s tem zaključili prvi krog Abecede odličnosti. Zahvaljujem se vsem in vsakemu posebej za sodelovanje v tem projektu, v upanju in želji, da zgodbo tako uspešno nadaljujemo še naprej.

Rastoča knjiga bo v tem  letu  posvečena  širokemu pojmu, ki ga imenujemo AKTIVNOST. Osnovni koncept Rastoče knjige smo nadgradili, mu dodali dodatno vrednost in vzklile so nove Rastoče urice ob kaminu.

Prva črka drugega kroga abecede je črka  A v povezavi z  aktivnostjo. Na začetku Rastočih uric  smo pregledali bogato dogajanje in  miselne vzorce  dveh let. Se  zahvalili ga. Ani Recelj Gole in ga. Mari Volčanšek za miselne naloge, ki sta jih neutrudno oblikovali vsak mesec. Stanovalcem smo predstavili nov koncept in poiskali aktivnosti, ki nas obkrožajo.

Aktivnost prinaša atmosfero in vzdušje, ki je naravnano k temu, da vsakdo lahko izživi svoje ustvarjalne energije in visoke etične ideale. Rastočo knjigo lahko razumemo tudi kot nenehno spodbujanje k aktivnostim spoštovanja do drugih, dobrodelnosti, človekoljubja, s posebnim poudarkom na ljubezni do knjig, znanja in kulture. Nikogar ne ogroža, z nikomer ne tekmuje za pozornost.

Rastoča knjiga nam je položena v naročje kot klic po osebni rasti, hkrati pa odraža dodano vrednost našemu prizadevanju za boljšo kakovost življenja naših stanovalcev.

Dostopnost