RASTOČE URICE OB KAMINU
Črka C
CEPLJENJE

 

4. aprila smo se zbrali v klubu in ob prijetnem ognju v kaminu razpravljali o aktivnosti na črko C, cepljenju.

 

Pretekle zime se bomo spominjali tudi po večjem številu prehladno obolelih stanovalcev, kar nekaj stanovalcev je zbolelo tudi za pravo gripo. Ker želimo ohranjati svoje zdravje, pa včasih nismo dovolj pozorni, se nam je zdelo prav, da se ponovno pogovorimo o načinih, ki so vsem dosegljivi, pa jih včasih malce pozabimo.

 

Srečanje smo podkrepili z zunanjo strokovnjakinjo na tem področju, dipl. med. sestro Matejo Zupančič, ki je zaposlena prav v ambulanti za cepljenje na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Podala nam je veliko koristnih informacij, strokovnih nasvetov in priporočil.

 

Strinjali smo se, da je zelo pomembno skrbeti zase, za svoje zdravje, vse dokler to zmoremo. Razpravljali smo o preventivnih ukrepih, s pomočjo katerih poskrbimo, da ne zbolimo in ugotovili, da je pomembno gibanje na svežem zraku, pitje čajev, vode, jesti veliko sadja in zelenjave, skrbeti za ustrezno higieno rok, prezračevati prostore ipd.

 

Izpostavili smo tudi zaskrbljenost glede varnosti cepljenja  in stranskih učinkov. Gospa Mateja nam je razložila sestavo in delovanje cepiva, nas s tem pomirila in vzpodbudila, da se nas prihodnje leto za cepljenje odloči bistveno več. Raziskali pa bomo tudi možnost brezplačnega cepljenja. Srečanje smo zaključili s kratko pogostitvijo in s predlogom, da se na črko F srečamo z aktivnostmi farmacevta, saj bi bili zelo veseli tudi njegovih nasvetov.

 

Sonja Jurečič

KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se