Prostovoljstvo


»Prostovoljsko delo je delo, ki ga posameznik po svoji svobodni volji in brez pričakovanja plačila ali neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase, opravlja v dobro drugih ali v splošno korist.«
                                                 
                                                                 (Zakon o prostovoljstvu, 5. člen)

Človekova potreba po pogovoru, druženju in prijateljstvu s starostjo ne izgine. Tako kot v mladosti, tudi v starosti občutimo različna čustva in imamo potrebo po druženju, pogovoru, dotiku, pozornosti in pripadnosti. Tega se v domu dobro zavedamo, zato spodbujamo in krepimo prostovoljno delo.

Prostovoljci so pomembna dopolnitev rednega dela zaposlenih. Organizirano in na odgovoren način prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja in bivanja stanovalcev v domu. Prostovoljci v dom vnesejo svežo voljo in energijo, pripomorejo k boljšemu počutju stanovalcev, ob tem pa tudi sami pridobivajo nove, dragocene izkušnje.

Prostovoljsko delo v Domu starejših občanov Novo mesto poteka v obliki individualnega druženja s stanovalci, vodenja skupin starih za samopomoč ali drugih organiziranih skupin.

Za več informacij o prostovoljskem delu sta vam na voljo socialni delavki.

Kontakt:
Simona Grgovič
T: 07 371 99 29          
M: 041 390 884
e-mail: simona.grgovic@ssz-slo.si

Vesna Zorec
T: 07 371 99 42         
M: 041 626 984
e-mail: vesna.zorec@ssz-slo.si

KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se