Tovarna zdravil Krka nam je podarila terapevtsko kolo

11.1.2019, 00:00

Krka, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto je pokroviteljica našega doma že od ustanovitve. Ves ta čas deluje Krkin pokroviteljski odbor, ki z različnimi aktivnostmi pripomore k prijetnejšemu življenju stanovalcev doma. Vsako leto pa je dom deležen tudi donacije, ki je namenjena izboljševanju bivalnih pogojev in nabavi opreme, ki omogoča ohranjanje in izboljševanje psihofizične kondicije stanovalcev. Tako nam je letos v sklopu obeleženja našega 39. rojstnega dne podarila terapevtsko kolo Motomed muvi.

Na prireditvi je nastopila Glasbena šola Lipičnik. V imenu pokrovitelja je navzoče nagovorila in kolo slavnostno predala vodja službe za odnose z javnostmi Elvira Medved. V imenu doma in stanovalcev se je Krki zahvalila direktorica Milena Dular. Izrazila je hvaležnost za letošnjo donacijo in za Krkino dolgoletno pokroviteljstvo ter pomoč domu.

Profesionalno terapevtsko kolo, ki je darilo Tovarne zdravil Krka, ima obsežen spekter uporabe in je primerno tako za pokretne kot gibalno ovirane stanovalce. Omogoča aktivno in pasivno gibalno terapijo rok in nog. Združuje različne funkcije in omogoča individualno prilagoditev potrebam posameznika, glede na njegovo zdravstveno stanje. Terapija se lahko izvaja tudi na invalidskem vozičku. Ves čas terapije pa se stanje napredka spremlja in beleži. Z vadbo na tem pripomočku se uravnava mišični tonus, povečuje moč srca, pridobiva se na moči ter kondiciji posameznika, hkrati pa se izboljšuje možnost hoje in ravnotežja. Pozitivno deluje na psihično stabilnost ter dobro počutje in spanec. V sklopu terapevtskega kolesa je tudi video modul, ki še dodatno dvigne motivacijo za aktivno vadbo. Stanovalcu omogoča nepozabno interaktivno izkušnjo, kjer lahko kolesari po različnih izbranih svetovnih destinacijah. Terapevtski pripomoček bo stanovalcem omogočil izboljšanje rehabilitacije in kakovosti življenja.
 
 
KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se