Razstava gospe Mojce Gomišček Vesel

28.1.2016, 00:00

V avli našega Doma smo v četrtek, 28.1.2016 odprli razstavo Mojce Gomišček Vesel. S pomočjo njenih del smo se spoznali z eno od novejših tehnik v umetnosti ( art journal - umetniški dnevnik ), pri katerem ni toliko pomemben končni izdelek, ampak je bolj pomemben sam proces ustvarjanja. Je odličen pripomoček pri odpravljanju posledic stresa, depresije in drugih težav sodobnega časa. Gospa Mojca Gomišček Vesel se je navdušila nad izdelavo artjournala pred tremi leti in začela iskati možnosti, da bi to terapevtsko sredstvo predstavila ljudem, ki bi jim takšen način umetniškega izražanja lahko pomagal. Vsa dela so zasnovana tako, da pritegnejo pogled zaradi svojih živih barv, veselega sporočila in pozitivne energije, ki jo izžarevajo.
Za glasbeni del programa je poskrbela Glasbena šola Lipičnik. Ob spremljavi Katke Lipičnik na klavirju nam je zapela Samanta Jerman. Z igranjem na flavto, pa je stanovalce razveselila tudi sedemletna Zala.
Ob tej priložnosti je bil predan namenu tudi klavir, ki smo ga kupili s pomočjo sponzorskih sredstev podjetja Komunala Novo mesti d.o.o.,.
KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se