Otvoritev nadzidka negovalnega dela in uradna pridružitev projektu Rastoča knjiga

8.6.2017, 00:00

V našem Domu je bilo v sredo 7.6.2017 še posebej slovesno. Ob prisotnosti velikega števila stanovalcev in povabljenih smo odprli nadzidek negovalnega dela, s katerim smo pridobili trinajst novih sob z dvema dnevnima prostoroma, v katerih je že zaživelo delo v gospodinjski skupnosti. Projekt je bil financiran iz lastnih sredstev, deset negovalnih postelj pa nam je financiral naš pokrovitelj Krka, d. d., Novo mesto.
Ob tej priložnosti smo se kot prvi dom v Sloveniji tudi uradno pridružili veliki družini projekta Rastoča knjiga, za katerega smo decembra lani dobili povabilo idejnega vodje dr. Janeza Gabrijelčiča. Simboliko rastoče knjige v našem domu predstavlja babica s knjigo v roki, ki je svoj prostor dobila v podaljšku avle na polici znotraj sončka, ki je simbol našega doma. Celotna postavitev znaka je nastala v okviru tradicionalnega medgeneracijskega sodelovanja s Srednjo gradbeno, lesarsko in vzgojiteljsko šolo Šolskega centra Novo mesto.
V kulturnem delu programa je sodeloval igralec Pavle Ravnohrib in dijakinji prvega letnika predšolske vzgoje Adrijana Gornik in Katja Brcar.
KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se