Modra polica

15.1.2014, 00:00

V torek 14.1.2014 smo v avli Doma starejših občanov Novo mesto postavili MODRO POLICO. Idejni oče tega projekta je poznan metliški kulturni delavec in humorist Toni Gašperič. Namen Modre police je ponudba različne literature dostopne vsakomur, ki si jo stanovalci, delavci in obiskovalci lahko brez kakršnih koli obveznosti izposodijo ali vzamejo domov, v zameno pa na polici pustijo svoje knjige, ali vrnejo prebrane. Poleg tiste v Knjigarni Goga in v humanitarnem centru RK je to tretja polica, ki jo imamo v Novem mestu. Ideja Tonija Gašperiča o brezplačni menjavi knjig in s tem večanju bralne kulture se tako širi po Dolenjski.
Kulturni program je potekal ob prijetnem klepetu s Tonijem Gašperičem in glasbenih vložkih Žana Ograjška iz Trebnjega, ki je igral na kitaro in pel. Za postavitev Modre police v Domu se je gospod Toni Gašperič odločil tudi zato, ker ima v njem veliko znancev, vežejo pa ga tudi izredno lepi spomini na njegovo nekdanjo učiteljico likovne vzgoje gospo Božo Podrgajs, katera je stanovalka našega Doma. Srečanja sta se oba izredno razveselila.
 
 
KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se