Predstavitev


Dom starejših občanov Novo mesto leži ob potoku v prijetni dolinici na obrobju Novega mesta. Zgrajen je bil konec leta 1979. Januarja naslednjega leta so se vanj vselili prvi stanovalci. V poznejših letih je bil še nekajkrat dograjen in obnovljen. Danes nudi toplino doma 355 stanovalcem, za katere skrbi skoraj 200 zaposlenih.

Dom ima zelo razgibano arhitekturo. V posameznih nadstropjih so oddelčne jedilnice in čajne kuhinje. Avla in glavna jedilnica v pritličju nudita možnost organizacije različnih dogodkov. Vsako leto organiziramo preko 80 različnih prireditev in srečanj. Za izboljšanje kakovosti bivanja naših stanovalcev vsakodnevno potekajo delovno terapevtske aktivnosti, tako v skupinah kot posamezno. Ob torkih poteka druženje šestih skupin za samopomoč.

Imamo tudi večnamenski klubski prostor s kaminom in bogato knjižnico.

Željo po zadovoljevanju duhovnih potreb, miru, sprostitvi in trenutkih samote lahko stanovalci zadovoljijo v domski kapeli.

Stanovalci lahko ohranjajo stik z naravo, saj dom obdaja lepo urejena okolica, ki nudi možnost za sprehode, posedanje v senci dreves, počitek in druženje.

Prijetno vzdušje domačnosti pričara domska domačija. Stik z živalmi pomeni stanovalcem sprostitev in ima tudi terapevtsko vrednost. Dvorišče domačije ponuja prostor za piknike, prireditve in srečanja s svojci. V okviru domačije je tudi vadbeno-sprostitveni kotiček. Na posebej prilagojenih pripomočkih imajo stanovalci možnost ohranjati in izboljševati svojo gibljivost, krepiti mišično moč in poskrbeti za svojo telesno kondicijo.

Stanovalce redno obiskujejo številni mlajši in starejši prostovoljci, ki jim na svoj način obogatijo življenje.

Poleg institucionalnega varstva nudimo pomoč tudi tistim, ki živijo v domačem okolju. V Domu starejših občanov Novo mesto izvajamo socialnovarstveno storitev pomoč družini na domu in socialni servis za upravičence iz občin Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Novo mesto, Straža, Škocjan in Šmarješke Toplice, za kar imamo strokovno usposobljeno ekipo.

Zunanjim uporabnikom nudimo pranje in likanje perila, frizerske in šiviljske storitve, pedikuro, manikiro, fizioterapijo in delovno terapijo, ter storitve kuhinje.
                                                                         
                                                                                       mag. Milena Dular
                                                                                            Direktorica     
Naslov:
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto

T: 07 371 99 11
F: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Davčna številka: 15354997

KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se