20.3.2020

Tudi včeraj smo se na uricah v nadstropju pogovarjali o slovenskih vražah.
Poznate tisto o čebelah?
Pravijo, da čebele prinašajo srečo in bogastvo.
Če vam čebela sede na roko, je ne smete nikakor ubiti. Obstaja tudi zgodba o čebelarju, ki je svojim ljubim čebelam vsak večer pripovedoval, kaj se mu je čez dan dogajalo. Od tod vraža, da če čebelar pozabi povedati čebelam za poroko, ki se je zgodila ali pa za smrt v družini, tvega, da mu bodo vse čebele pomrle.


Pogovarjajmo se o stvareh, ki se nam dogajajo. Pokličite prijatelje, pogovorite se s svojimi domačimi, pokličite telefon za osebe v stiski, če tako čutite.
Pogovorite se s ptički, ki tako lepo žvrgolijo, povejte čebelam, ki brenčijo in že pridno letajo s cveta na cvet. Povejte drevesu, ki že desetletja stoji na mestu in spremlja zgodbe živali in ljudi, ki hodijo mimo njega.
Pogovor razbremeni, pomiri.
Povejte.
Pravijo, da bo naslednji teden že spet bolj hladno. Ta teden pa smo res izkoristili vsak sončni žarek.

V stanovanjskem delu v prvem nadstropju smo telovadili z utežmi - smo kar improvizirali s plastenkami za vodo :)Na stanovanjskem oddelku v drugem nadstropju smo se dobro razmigali in predihali.

Skupina v pritličju negovalnega dela - ugibali smo besede na začetni zlog.Gibalne aktivnosti v 1. nadstropju negovalnega dela.Skupina v 2. nadstropju negovalnega dela.

KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se