16.4.2020
Jutro se prične s skrbjo zase.

Včasih je potrebno za varno hojo s pripomočkom priviti tudi kakšno ročko.Trening hoje ob spremstvu fizioterapevta Nikolein fizioterapevtke Tine.Klopi na oddelku so primeren kraj za počitek in olajšajo pot do sobe.Da bomo lahko samostojni pri hranjenju potrebujemo moč v rokah.S treningom finih prijemov bomo lažje držali pisalo.Telovadba v postelji okrepi telo.

Še bolj veselo je, če telovadimo skupaj s sostanovalkami,ali pred zajtrkom v jedilnici, seveda v varni razdalji.Žoganje se je pričelo z izzivom ene od sostanovalk, ali lako druga vrže žogo do nje.Biosinhron terapija je del naših vsakodnevnih aktivnosti.

Na svežem zraku, ob terapevtskih vajah delovne terapevtke Petre in blagodejnem učinku masaže, je lažje preživeti dneve izolacije.Čas do kosila si nekateri zapolnijo z branjem dobre knjige,drugi z reševanjem miselnih nalog,tretji z izdelavo nove mape v katero bodo vlagali pobarvanke.Tudi danes smo preko radia poslušali zvočne zapise igralcev in igralk SNG Drama.Skupaj z nami, ob ganljivi čestitki svojcev in dobri tortici, je naš stanovalec praznoval svoj rojstni dan.Varuhinji Tina in Damjana sta odpeljali nekaj gibalno oviranih stanovalcev na krateh sprehod na zaprt vrt za kapelo.Pred kosilom so se stanovalci predali blagodejnemu učinku sončnih žarkov.ali posedeli v senci dreves.      Na oddelku za osebe z demenco smo včeraj in danes imeli
 spomladansko čiščenje kuhinje – pomagali smo po svojih močeh.
Z velikim zanimanjem smo prisluhnili Zgodbi o vodnjaku treh modrecev.

Poskrbimo tudi za kužka.Toplo sonce nas je zvabilo ven…

V družbi se je lepo posladkat.

Še lepše pa je, ko zapojemoin to iz dna srca…V pričakovanju kosila je bilo potrebno po jedilnicah Doma razkužiti svoj delovni prostor.Prijazen pogled in nežen dotik se vedno dotakneta src stanovalcev.bodite tudi vi.


KONTAKT POKROVITELJ POVEZAVE
Dom starejših občanov Novo mesto
Šmihel 1
8000 Novo mesto
Tel: 07 371 99 11
fax: 07 371 99 44
e-mail: dso-nm@siol.net
Skupnost socialnih zavodov Slovenije
Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve
Tačke pomagačke


KATALOG INFORMACIJ
JAVNEGA ZNAČAJA
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se